1. Органічна продукція, що це?

Органічні продукти: - НЕ містять генетично модифікованих організмів (ГМО), ГМ продуктів і їх похідних; - НЕ містять хімічно синтезованих консервантів, барвників, ароматизаторів, стабілізаторів і загусників; виробляються без використання шкідливих технологій (ультразвукова обробка, хімічна консервація, обробка фенолами і ПАР, Атомне розщеплення, радіаційна обробка, газація) - НЕ містять сировини сільськогосподарського походження, вирощеному з впровадженням пестицидів, хімічних добрив та іншої агрохімії, гормонів та стимуляторів росту; - НЕ містять сировини сільськогосподарського походження, вирощеному поблизу промислових центрів.

3. Скільки коштує органічна продукція?

Органический продукт – это особый способ производство, особое качество, особая польза и особая цена. Стоимость в мире на органические продукты может быть выше от 20 до 40% по сравнению с аналогичными продуктами. Производители объясняют такую стоимость дополнительными затратами, связанными с особенностями производства и необходимостью сертификации. Органическое производство требует дополнительных человеческих затрат. Процедура сертификации длительная, сложная и недешевая. Чаще всего, органические производители – это небольшие предприятия, а значит, все расходы ложатся на относительно небольшой объем продукции. Большинство органических продуктов имеют более короткий срок годности – это увеличивает затраты на хранение и логистику. Расходы органического фермера зависти еще и от того, насколько «убитой» агрохимией была земля до перехода на органику и сколько времени и усилий требуется для восстановления естественного микробиологического баланса земли. Западноевропейские органические производители утверждают, что стоимость могла быть еще выше, если бы они не получали дотации и льготы от государства.

2. "Біо", "еко", "natural" або "organic"?

Не дивіться на те, що на українському ринку трохи органічних виробників, в Вітчизняних супермаркетах широко представлена ​​продукція, маркована як "біо", "еко" або "натур". Такі приставки у багатьох споживачів асоціюються з тим, що в світі прийнято називати "органік". В Україні поки що немає національного законодавства з питання органічного виробництва, в товарознавчої класифікації є біо- або еко- груп, а не врегульовано і порядок використання таких понять. Тому, таке маркування в Україні потрібно розглядати, як рекламу. Винятком є ​​імпортна продукція. Маркування в різних країнах Європи дозволяє використовувати "біо" або "еко", якщо в країні-виробнику так прийнято назвати органічну продукцію відповідно до стандартів ЄС.

4. Органічні Принципи:

Органічні продукти - це НЕ тільки здорово і корисно, але і принципово! Принципи органічного сільського господарства (органічного землеробства та органічного тваринництва) універсальні для всіх країн, культур, форм власності та розмірів виробництва органічної продукції. Ці принципи прийняті Міжнародною федерацією руху за органічне сільське господарство (IFOAM). Принцип здоров'я - органічне сільське господарство зберігає і зміцнює здоров'я грунту, рослин, тварин і людини як єдине і неподільне ціле - здоров'я екосистеми Принцип екологічності - органічне сільське господарство засноване на живих екосистемах та природних циклах, працює спільно з ними, слід їх прикладу і правилам і допомагає зберегти їх цілісність і гармонію Принцип справедливості - органічне сільське господарство базується на справедливі відносини з навколишнім середовищем і рівні можливості кожної людини Принципи турботи - органічне сільське господарство засноване на які зберігали методах вирощування і відповідальний підхід до охорони здоров'я і благополуччя нинішнього і майбутніх поколінь і навколишнього середовища в цілому

Newsletter & Get Updates

Sign up for our newsletter to get up-to-date from us